FÅ RABATTER PÅ INDKØB, OPHOLD OG RESTAURANTER MED ET

PLUS MEDLEMSKORT

Spar kassen på en masse produkter samt oplevelser med dit PLUS-medlemskab

FÅ DIT KORT GRATIS*

Prisen forudsætter et PLUS-medlemskab. Prøv det gratis i 14 dage, derefter 89 kr. om måneden

Fede rabatter på produkter med dit PLUS-Medlemskab!

OPSKRIFT
CHEESECAKE M. JORDBÆR

Frisk Cheesecake m. Jordbær
Til ca. 10 personer:

Ingredienser:

Bund

  • 100 gram smør
  • 130 gram digestive kiks
  • 60 gram smuttede mandler

Creme

  • 500 gram flødeost, naturel
  • 150 gram græsk yoghurt 10-16 %
  • 100 gram flormelis
  • 3 ark husblas
  • 1 stang vanilie, kornene herfra

Gele

  • 2 ark husblas
  • 1 deciliter vand
  • 175 gram jordbær, frosne
  • 0,5 øko Citron (saft og skal)
  • 100 gram sukker
  • Den tomme vaniljestang fra tidligere

    Pynt
  • Friske Jordbær
  • Frisk Mynte

Udstyr

  • 1 pakke kageplast

Fremgangsmåde:

Bund
1. Mandler og kiks kommes i en foodprocessor og kør til en fintmalet tilstand. Smelt smør i en gryde v. lav varme og bland kik, smør og mandler sammen.

2. Springform beklædes (på en størrelse i diameter på ca. 20 cm) med bagepapir i bunden og kiksebunden fordeles i formen. Pres den godt sammen. Sæt i køleskab.

Flødeostcreme
3. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.

4. Husblas tages op af vandet, lad blot en smule vand hænge ved og smelt husblassen over vandbad ved lav varme, tag af varmen ved smeltet tilstand.

5. Rør flødeost, græsk yoghurt, flormelis og vaniljekorn sammen i en skål. Kom 2 spsk ostecreme i skålen med den smeltede husblas og rør godt og hurtigt sammen til en ensartet masse. Rør derefter cremen med husblas i skålen med flødeostcreme.

6. Kageplast sættes hele vejen rundt i kanten af springformen. Hæld flødeostecremen ovenpå kiksebunden og fordel det til en jævnt lag. Kagen sættes derefter i køleskabet.

Gele
7. Husblas lægges i blød i en skål med koldt vand i 10 min.

8. Kom vand, jordbær, citronsaft, fintrevet citronskal og vaniljestang (den tomme fra cremen) i en gryde og kog op. Skru ned for varmen og lad det trække ved lav varme i 10 min.

9. Saften sigtes fra og kommes tilbage i gryden, sammen med sukker. Saften varmes op til lige inden kogepunktet. Vandet vrides fra husblas og kom husblassen i gryden, rør godt rundt og gryden tages af varmen. Lad saften til gele køle af til stuetemp. og hæld den derefter over cheesecaken.

10. Kagen stilles på køl i min. 3 timer.

11. Pyntes med friske jordbær, mynteblade inden servering.

Fragt: kun 9 kr
Leveringstid: 1-4 uger

Prisen forudsætter et PLUS-medlemskab. Prøv det gratis i 14 dage, derefter 89 kr. om måneden