FÅ RABATTER PÅ INDKØB, OPHOLD OG RESTAURANTER MED ET

PLUS MEDLEMSKORT

Spar kassen på en masse produkter samt oplevelser med dit PLUS-medlemskab

FÅ DIT KORT GRATIS*

Prisen forudsætter et PLUS-medlemskab. Prøv det gratis i 14 dage, derefter 89 kr. om måneden

Fede rabatter på produkter med dit PLUS-Medlemskab!

OPSKRIFT
KLASSISK CRÈME BRÛLÉE

Lækker Crème Brûlée
Til 4 personer:

Ingredienser:

  • 1 vaniljestang
  • 60 gram sukker
  • 5 æggeblommer
  • 3,50 deciliter piskefløde
  • 1 deciliter sødmælk
  • ca. 50 gram sukker til karamelisering

Fremgangsmåde:

1. Vaniljestange flækkes, kornene
skrabes ud og fordeles i sukkeret. Æggeblommer og vaniljesukkeret piskes til en æggesnaps, når sukkeret er opløst.

2. Kom sødmælk og
fløde i en gryde, sammen med den tomme vaniljestang og varm derefter op under omrøring til lige før kogepunktet. Gryden tages af varmen.

3. Langsomt hældes den varme fløde i æggeblandingen under omrøring. Cremen kommes tilbage i gryden og varmes langsomt op under omrøring til præcis 80 grader (mål dette med et madlavningstermometer). Tag blandingen straks af varmen og sæt derefter cremen i køleskabet i en times tid. Rør den så igennem 2-3 gage, mens den står på køl.

4. Fjern skummet, der ligger sig øverst i cremen og rør cremen godt igennem igen, så vaniljekornene blandes godt i massen. Vaniljecremen hældes i små ildfaste keramikskåle på ca 10 cm i diameter og 4 cm i højden.

5. Sæt skålene på en bradepande med afstand imellem. Kom vand i bradepanden op til ca midt på skålene.

6. Bages derefter i en forvarmet ovn ved 125 grader almindelig ovn i ca. 55 minutter, eller til blandingen har sat sig og giver sig ved let tryk. Blandingen skal være blød og lidt "skælvende" i centrum. Sæt skålene på kål i mindst 3 timer eller bedre, til næste dag.

7. Sukkeret drysses i et let lag over og brænd det hurtigt med en crème brûlée brænder, til det karamellisere.

Fragt: kun 9 kr
Leveringstid: 1-4 uger

Prisen forudsætter et PLUS-medlemskab. Prøv det gratis i 14 dage, derefter 89 kr. om måneden