FÅ RABATTER PÅ INDKØB, OPHOLD OG RESTAURANTER MED ET

PLUS MEDLEMSKORT

Spar kassen på en masse produkter samt oplevelser med dit PLUS-medlemskab

FÅ DIT KORT GRATIS*

Prisen forudsætter et PLUS-medlemskab. Prøv det gratis i 14 dage, derefter 89 kr. om måneden

Fede rabatter på produkter med dit PLUS-Medlemskab!

OPSKRIFT
HJEMMELAVET CITRONMÅNE

Lækker Citronmåne - en let klassiker
Til ca. 4 personer:

Ingredienser:

  • 150 g. smør - blødt
  • 140 g. rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker m. top
  • 3 æg
  • 150 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. sødmælk
  • 1 citron økologisk, både skal og saft

    Gul glasur
  • 125 g. flormelis
  • Pasteuriseret æggehvide

Fremgangsmåde:

1. Kom blødt smør (ikke smeltet) i en skål, og rør det sammen med rørsukkeret, så du får en jævn masse.

2. Riv skal fra den økologiske citron i skålen, og pres saften fra citronen, og put i. Rør det ud sammen med vaniljesukker.

3. Rører derefter æggene i, et ad gangen.

4. Bland hvedemel og bagepulver, og rør det derefter ind i dejen med en ske. Rør til sidst lidt sødmælk i dejen.

5. Smør en 18 cm diameter springform med smør, og drys den med lidt rørsukker.

6. Fordel dejen jævnt i formen.

7. Stil formen ind i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft, og bag denne i cirka 35 min.

8. Stik med en kødnål, og hvis der ikke hænger dej fast, er kagen færdigbagt.

9. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af.

10. Vej flormelis af, og rør pasteuriseret æggehvide i sammen med gul konditorfarve. Pas på det ikke bliver for tyndt.

11. Fordel glasuren over kagen, og lad nu glasuren stivne.

12. Tag citronmånen ud af springformen, og del den med en skarp kniv. Du har nu to citronhalvmåner.

Fragt: kun 9 kr
Leveringstid: 1-4 uger

Prisen forudsætter et PLUS-medlemskab. Prøv det gratis i 14 dage, derefter 89 kr. om måneden